Kako pripraviti viličar na poletje?

Poletje je čas, ko so viličarji še posebej obremenjeni zaradi povečane potrebe po prevozu in skladiščenju blaga. Da bi zagotovili nemoteno delovanje in se izognili nepredvidenim okvaram, je pomembno, da viličar ustrezno pripravite na visoke temperature in intenzivno uporabo. Tukaj je nekaj ključnih korakov, ki jih morate upoštevati pri pripravi vašega viličarja na poletje.

 1. Preverite in zamenjajte tekočine
  Viličarji uporabljajo različne tekočine, ki jih je treba redno preverjati in po potrebi zamenjati. Pred poletjem je pomembno preveriti stanje motornega olja, hladilne tekočine, hidravlične tekočine in zavorne tekočine. Zamenjava starega olja in tekočin zagotavlja optimalno delovanje motorja in preprečuje pregrevanje.
 2. Očistite hladilni sistem
  Poletje prinaša visoke temperature, kar pomeni, da mora hladilni sistem viličarja delovati brezhibno. Preverite hladilnik in odstranite vse morebitne zamašitve ali umazanijo. Poskrbite, da ventilatorji delujejo pravilno in da je hladilna tekočina na ustrezni ravni. Če opazite kakršnekoli težave, je priporočljivo, da se obrnete na strokovnjaka.
 3. Preglejte akumulator
  Visoke poletne temperature lahko negativno vplivajo na delovanje akumulatorja. Preverite, ali so kleme čiste in trdno pritrjene, ter se prepričajte, da je nivo elektrolita ustrezen. Če akumulator kaže znake šibkosti, razmislite o zamenjavi, da preprečite morebitne težave med delovanjem.
 4. Preverite pnevmatike
  Pnevmatike so ključnega pomena za varno in učinkovito delovanje viličarja. Pred poletjem preverite tlak v pnevmatikah in poskrbite, da je na priporočeni ravni. Prav tako preverite stanje tekalne površine in se prepričajte, da ni poškodb ali pretirane obrabe. Po potrebi zamenjajte pnevmatike, da zagotovite optimalen oprijem in varnost.
 5. Redno vzdrževanje in pregled
  Poleg zgoraj naštetih korakov je redno vzdrževanje ključno za dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje viličarja. Poskrbite, da bo viličar redno pregledovan s strani strokovnjakov, ki bodo preverili vse ključne komponente in pravočasno odpravili morebitne napake.
 6. Uporabite ustrezne zaščitne pokrove
  Če viličar ni v uporabi, ga pokrijte z zaščitnimi pokrovi, da ga zaščitite pred neposrednim soncem in drugimi vremenskimi vplivi. To bo pomagalo preprečiti pregrevanje in ohraniti viličar v dobrem stanju.

S pravilno pripravo viličarja na poletje boste zagotovili njegovo zanesljivo delovanje, zmanjšali tveganje za okvare in podaljšali njegovo življenjsko dobo. Redno vzdrževanje in skrb za viličar sta ključnega pomena za uspešno in varno poslovanje.

OSTALE NOVICE